Translate!

Wednesday, September 4, 2013

Vacaciones en Barcelona y Sitges! :)Hey lieve lezers! Het is ondertussen al bijna twee (!!) volle maanden geleden dat ik voor het laatst een update heb geplaatst, dus eh... het is zeg maar ruim de tijd voor een nieuwe blogpost! Dus ik ga jullie laten zien hoe mijn vakantie was :) ik ben met Niels naar Barcelona geweest en we hebben via Airbnb ons verblijf bij een local gehad. Het was voor ons allebei de eerste keer om airbnb te gebruiken en het was best tof! Onze hosts waren vrij jong en konden ons leuke tips geven over wat te doen in Barcelona. We waren allebei ook al eerder naar Barcelona geweest, dus alle toeristische hotspots hebben we lekker geskipped. Daarentegen zijn we op zoek gegaan naar de tofste restaurantjes, parkjes, feestjes en alles wat de locals zelf ook leuk vinden om te doen.

De laatste dag zijn we naar Sitges geweest, een stadje zo'n drie kwartier bij Barcelona vandaan. Het is de absolute homo-hotspot van Spanje en ik heb nog nooit in m'n leven ZO veel homostelletjes gezien! Dat was best grappig, ze waren ook ontzettend herkenbaar. Dus daar hebben we vooral homo's gespot en verder nog wat genoten van tapas en mojitos. Ook heeft Sitges een hele mooie kust, maar wij kwamen uiteraard precies aan op de dag dat het keihard ging regenen. Gelukkig wel alleen om het moment dat wij onder een afdakje op een terras zaten :) De foto hierboven is in Sitges genomen.
Deze foto was genomen op de eerste avond van onze vakantie. In Barcelona was er op dat moment al vijf dagen een festival aan de gang in de buurt Gracia; alle straten waren versierd met zelfgemaakte kunstwerken en frutsels, overal was live muziek (gewoon midden in de straatjes!) en werden mojitos en cervezas geserveerd. Het festival duurde een week en werd daarna voorgezet in onze eigen wijk, Sants! Dus wij 'woonden' een tijdje middenin alle festiviteiten :)
Niet de beste foto evar, maar hey. Onze straat was parallel aan deze straat, waar overdag opaatjes en omaatjes chillden op de houten bankjes en 's nachts was het the place to be voor hangjongeren geloof ik ;) ook werden hier marktjes gehouden met vooral brood, droge worst en kaas. Men, wat stinkt die droge worst zeg, al helemaal voor zo'n vega als ik.


Dit tentje, de Maka Maka, was absoluut de allerleukste en lekkerste van de hele vakantie! Het ligt vlakbij het strand - normaliter een factor die aangeeft dat het in ieder geval pure, toeristische crap is en dat je er vooral niet moet eten, maar het was juist ontzettend leuk. Alles was aangekleed in een soort surf-stijl en de broodjes die je er kon halen hadden vrolijke namen als Mr. Nice Guy en Jamaican Holiday. Ze hadden zelfs een vegetarische 'hamburger', dus ik was helemaal in m'n element natuurlijk ;) Het broodje hierboven is de Mr. Nice Guy en hij was helemaal volgestopt met lekkere dingen als acovado, gegrilde paprikas, mozzarella en natuurlijk de vegetarische burger. Aanrader!


We hebben 1 dag een fiets gehuurd om op eigen houtje door Barcelona te kunnen crossen (verder hadden we naast de metro vooral gelopen en op een gegeven moment gaan je voeten dan een beetje huilen, dus een fiets is dan wel heel relaxed). Fietsers moeten er de helft van de tijd maar over de autoweg of op de stoep fietsen, omdat er een heel beperkt aantal fietspaden is. Maar dat is wel weer heul avontuurlijk ;)


Dit was het terras van ons appartementje! Superrelaxed, we hebben hier elke morgen ontbeten en 's avonds konden hier we de muziek horen van het festival.


Een versiering in het festival in Sants! In elke straat was er een ander thema, hier was het Alice in Wonderland. Overal hingen zelfgemaakte kaarten en klokken als slingers en dit op de foto is allemaal gemaakt van papier, karton, papiermache. En het bleef dus allemaal een week staan!
Niels en ik zijn ook een dagje naar de dierentuin geweest, die echt middenin Barcelona ligt.

Hier kan je wel goed zien hoe de dierentuin midden in de stad ligt; op de achtergrond zie je de gebouwen en nog verder op de achtergrond zie je de heuvels :)


Outfitje in de dierentuin ;) Hier kan je m'n nieuwe shirtje en ketting gezien. Volgende post laat ik al m'n vakantie-aankoopjes zien!
En tot slot: onze laatste dag in Sitges, op de schommel aan zee. Hoe supertof is dat.
Liefs,

Loes

4 comments:

 1. Wat een heerlijke foto's. Je hebt vast genoten, die laatste foto is wel bijzonder ja, wat wil je nog meer?

  http://www.lifeofroshelle.nl

  ReplyDelete
 2. Wat een leuke outfits en foto's! Lijkt me wel gaaf, schommelen en naar de zee kijken tegelijkertijd!

  ReplyDelete
 3. Superveel leuke foto's!
  Je outfits zijn ook altijd zo mooi (:
  Heb zelf ook al paar keer via airbnb geboekt,
  vond het echt super!

  Liefs, Liese
  Cats & Dresses

  ReplyDelete
 4. Als ik je foto's zo zie wil ik dolgraag nog een keertje naar Barca :-) Al je foto's zijn zo mooi! En je zag er echt ontzettend leuk uit! xo

  ReplyDelete